Ervaringen

December ' 21

Wij hebben hulp gezocht voor onze zoon van 10 jaar, omdat hij gevoelig is en we merkten dat hij moeite had om zijn emoties onder controle te houden. Ook merkten we dat hij moeite had in de omgang met anderen, hierbij ontstonden vaak conflicten. Als er iets gebeurde dat hem raakte thuis of op school dan uitte hij dat door boze reacties waarin hij dingen kapot maakte of anderen (of zichzelf) pijn deed. We probeerden van alles, merkten dat we als ouders (voor ons gevoel) met onze rug tegen de muur stonden en niet verder kwamen onze zoon te helpen. We vonden de extra hulp bij Denise. Denise heeft aandacht voor allerlei aspecten uit het dagelijks leven, luistert en weet in te zoomen op datgene wat van belang is voor het kind. De behandeling sluit (spelenderwijs) aan op het kind. We voelden ons als ouders begrepen!    We merkten tijdens de behandelingen dat onze zoon lekkerder in zijn vel zat, de boosheid duurde minder lang en uitte zich op een andere wijze. Als ouders kregen we tussendoor reflectie op ons handelen, we werden ons bewust van onze manier van reageren. De handvatten die we kregen konden we direct toepassen.

Onze zoon is heel goed geholpen en wij hebben onze zoon beter leren begrijpen ! 

 

~

mei '16

Onze dochter was (mede door haar hoogbegaafdheid en vervroegde pubertijd) een onzeker meisje met een laag zelfbeeld. Denise heeft haar op een ongedwongen manier positief naar zichzelf leren kijken en haar bewust gemaakt van haar vele positieve eigenschappen. Onze dochter is in de maanden dat ze de therapie volgde ontzettend gegroeid als persoon, wij hoorden dit ook regelmatig terug uit haar omgeving. Ook wij als ouders hebben van Denise geleerd, bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is dat je de tijd neemt voor een gesprek met je kind. Wie herkent het nu niet dat we tegenwoordig nergens meer de tijd voor nemen want we hebben het allemaal druk. Sindsdien is het heel gezellig aan tafel omdat we in alle rust de dag met elkaar doornemen. Ook de oudergesprekken met Denise waren prettig en zeer leerzaam. het mooie van deze therapie is dat het kind met zichzelf aan de slag gaat en achteraf trots kan zijn dat hij of zij het zélf heeft gedaan! Wij bedanken Denise voor alle hulp voor onze dochter. Onze dochter zei laatst nog dat ze merkt dat er van iets positiefs iets anders positiefs volgt. Een mooiere uitspraak van onze dochter hadden we nooit kunnnen dromen. Denise, nogmaals bedankt, je hebt onze dochter weer op het goede spoor gezet. Wij kunnen als ouders echt aanbevelen om Denise eens te benaderen voor een oriënterend gesprek.

Ouders van Z.  

 

~

Afgelopen maanden zijn wij, met ons zoontje van 3,5 jaar, bij Denise geweest. J was vaak boos: als hem wat gevraagd werd of als het niet ging zoals hij gehoopt/gedacht had, daarnaast leek hij gefrustreerd en kon hij weinig hebben! Wij, als ouders, hadden al veel dingen in de opvoeding geprobeerd, maar de frustraties van beide kanten werden steeds groter. Mede ook door een gesprek met de peuterspeelzaal zijn we op zoek gegaan naar iemand die ons kon helpen. Speltherapie leek ons een goede oplossing. Spelenderwijs dingen te weten te komen, aangezien praten (over gevoelens) op die leeftijd nog erg lastig is. We zijn niet teleurgesteld en hebben nu een heel ander mannetje thuis. Niet alleen hebben wij als ouders handvaten gekregen, maar bij J. zelf is er ook een knop om gezet. In plaats van in z'n boosheid blijven hangen, denkt hij nu in 'oplossingen'. Mooi om te zien wat je met heel veel observeren te weten komt. J. ging er met plezier naartoe (wat wil je met een kamer vol speelgoed) en heeft genoten van de momenten samen.

'Spelletjesmevrouw' Denise, bedankt!

Ouders van J.                                                                                                                                                

~

Hoi Denise

Ik vond het echt superleuk bij jou! Op het begin dacht ik waar ben ik nu terecht gekomen?Maar later was het super leuk! We hebben met playmobiel gespeeld en spelletjes gedaan.We hebben ook gekleurd en geverfd.De laatste keer was het aller leukst we gingen cakejes bakken en met scheerschuim spelen.Toen ik in de auto zat moest ik huilen omdat het de laatste keer was. Nu moet ik weer huilen snik snik snik.                                                                              

Groetjes Sophie     

~

Ik kwam naar Denise. Met een rede ik voelde me niet altijd goed. Toen ben ik naar Denise gegaan en zij heeft mij geholpen. Ik ben er heel erg blij mee! Met Pepper (de hond) spelen, met Lot en leuke spelletjes spelen was leuk.En er soms over praten hielp daarom is het over gegaan. Ik vond het daarom ook jammer dat het de laatste keer was. Maar je kan me geloven het was echt leuk en gezellig en ik heb ook dingen geleerd. het is echt een wonder kom daarom naar Denise het is heeel leuk!! Kom kom.

Mirre

 ~

Wij vroegen ons af waarom ons zoontje zijn armen en benen doet overstrekken. En of hij trekjes heeft van autisme.
Na ons eerste gesprek met Denise, voelde we ons al direct op ons gemak.
Aan de hand van o.a het terug kijken van de gemaakte video opnames en de uitleg/opmerkingen van Denise zijn voor ons
een hele hoop dingen duidelijk geworden.
Zij laat je op een andere manier naar dingen kijken en zorgt voor opheldering van je vragen.
Wij hebben de therapie en het contact met Denise als zeer prettig ervaren. Ons zoontje voelde zich ook erg op zijn gemak en vond het spelen
met Denise en mama erg leuk.

A, N, L

~

Het is superleuk bij Denise. Ze heeft een klein kamertje met allemaal speelgoed en je mag zelf weten wat je gaat doen. Ze heeft ook een hond, die heet Pepper.      

Als je weggaat bij Denise dan krijg je een afscheidsfeestje en dan kan je iets verzinnen en dan ga je dat doen. Ik heb bijvoorbeeld gekozen om een half uur met Pepper te spelen en de rest van de tijd op de Wii te spelen. Ik vond het echt heel jammer toen ik weg ging                               .

Pelle

~

Na een enorme speurtocht op het internet op zoek naar een therapeut voor mijn dochter ben ik uiteindelijk, en gelukkig, bij Denise terecht gekomen. Na een eerste telefonisch gesprek voelde het contact al meteen prettig en vertrouwd en deed me ook besluiten een afspraak te maken voor onze dochter van 10 jaar.

Denise is een zeer kundig en prettig persoon waar wij niet anders van kunnen zeggen dat haar sessies onze dochter enorm hebben geholpen. Denise is zeer zorgvuldig met de kennis en gevoelens van onze dochter omgegaan en heeft haar in kleine, maar duidelijke stappen geholpen om weer wat steviger in haar schoenen te staan. Onze dochter ging elke keer weer met heel erg veel zin de sessie in samen met Denise. De integratieve therapie manier die Denise gebruikt om het kind te benaderen was voor mij een enorme herkenning. Niet 'zweverig' maar prettig en duidelijk. Onze dochter vond het fijn om haar gedachten ook via tekeningen op papier te zetten, voor een ander kind is dat misschien weer anders.

Van het eerste gesprek tot het eindgesprek en de oudergesprekken tussendoor kunnen we alleen maar Denise prijzen met haar kundige vakkennis. Ik kan iedereen aanbevelen om Denise eens te benaderen in geval je kind een lastige periode doorgaat of eens een extra steuntje in de rug kan gebruiken.

Ouders van W.

~

Onze dochter Lisa was al jaren een enorm verlegen meisje. Ze kroop weg achter mamma of pappa, wanneer ze onbekende (maar ook bekende) mensen tegenkwam. Ze nam nergens iets te drinken. Ze sprak niet zomaar tegen mensen. Ze werd steeds onzekerder op school. Om het minste of geringste huilen. Noem maar op…Voor ons was de maat vol; zó zou ons meisje niet groot gaan worden! Via school kwamen we op het idee om contact te leggen met Denise, als integratief kindertherapeut. Aanvankelijk ging Lisa daar schoorvoetend heen, maar ons viel al gauw op dat er kleine veranderingen bij Lisa te bemerken waren. Ze huilde niet meer zomaar, wanneer er op school iets gebeurde en ze nam weer ergens iets te drinken. Nooit gedacht dat ze dit ooit onder de knie zou krijgen in zo’n korte tijd! Lisa vertelde niet alles wat ze bij Denise besprak, maar dat hoefde ook niet. Het enige wat voor ons telde was de progressie. Na elke sessie viel ons weer op dat ze een stukje gegroeid was. Over de gehele therapie zijn we meer dan tevreden. Nu al bijna een half jaar na de laatste sessie, is Lisa zo ver dat ze grootse zaken bespreekbaar maakt en zich kwetsbaar op durft te stellen in bijvoorbeeld de klas.

We zijn enorm trots op haar! Zonder de hulp van Denise, had zij dit nog lang niet aangedurfd.

Jolanda en Dennis