Verloop

Op het moment dat u uw kind aanmeldt voor therapie, stuur ik u een vragenlijst toe of u kunt deze in word of pdf downloaden.

Hierin beschrijft u beknopt de ontwikkeling van uw kind.
Dan volgt een intake gesprek met ouders/verzorgers, waarbij we kennis maken, het probleem van uw kind bespreken en u alvast een kijkje kunt nemen in de therapieruimte.
Vervolgens begin ik met een diagnostische fase die bestaat uit een vijftal sessies, van één uur, met uw kind.
In deze fase gaat het om onderzoek en verheldering naar de oorzaak van de klacht(en).Door te kijken, kletsen, luisteren naar, creatief bezig zijn en/of spelen ontdekken we wat het kind nodig heeft om zich weer lekker in zijn vel te voelen.

"Kind weet het, kan het, doet het!"                             

Als ouders speel je een belangrijke rol in het proces van je kind. Ik help jullie in de begeleiding, zodat je meer verbinding met elkaar gaat ervaren. Na iedere vijf sessies volgt een gesprek tussen therapeut en ouders/verzorgers, Hierin worden het proces van het kind, veranderingen die jullie als ouders opmerken en de voortgang besproken.

In de meeste gevallen zijn na de eerste vijf sessies niet meer dan 10 sessies nodig, afhankelijk van de problematiek en de mogelijkheden van het kind. Het moment van de afronding geeft het kind vaak zelf aan. 

                                                                                                                          Ouders                                                                                  Bij sommige problemen werk ik met behulp van een opvoedopstelling, op een systemische manier, samen met één van de ouders. Tijdens een opvoedopstelling krijgen we informatie vanuit een diepere laag over het gedrag van ouders en kinderen, de onderlinge relaties in het gezin en over andere opvoedkundige thema's.